Lekdetectie

Voor iedere lekdetectie applicatie biedt Leak Control Benelux de juiste oplossing. Wij leveren en verhuren geavanceerde lekdetectoren en lekdetectie apparatuur en voeren als lekdetectiebedrijf ook industriële lektesten uit op locatie.

Verkoop lekdetectie apparatuur

Om u de beste traceergas lekdetectie apparatuur te kunnen aanbieden, zijn wij als gespecialiseerd lekdetectiebedrijf officieel verdeler van Inficon/Sensistor grondlegger van de traceergas (Formeergas) Lekdetectie methode. De unieke Sensistor H2 sensortechnologie zorgt voor kwalitatief hoogstaande lekzoekers speciaal ontwikkeld voor industriële toepassingen.

U kunt onze lekdetectie producten direct kopen.

Wij laten u graag het verschil zien tussen (H2)lekzoekers voor brandbare gassen (handhelds) en de unieke 100% waterstof selectieve lekdetectors van Inficon/Sensistor middels een demonstratie op locatie.

Verhuur lekdetectie apparatuur

Mocht u de ervaring en mankracht hebben om een lektest uit te voeren, dan kunt u ook professionele apparatuur bij ons huren.

Indien gewenst, kunnen wij als aanvulling een instructie geven op locatie. Onze geavanceerde apparatuur is zeer gebruiksvriendelijk en breed inzetbaar.

Industriële lekdetectie service en advies

Industriële lektesten

Als lekdetectiebedrijf voeren wij industriële lektesten uit en sporen zo lekkages in uw (koel) installaties, producten en/of onderdelen op.

Lektesten zijn ideaal voor het verminderen van veiligheids- en omgevingsrisico’s. Ze verbeteren daarnaast ook de gezondheid, kwaliteit en efficiëntie van bestaande procesinstallaties. Daarnaast verhoogt een lektest de betrouwbaarheid en performance van procesinstallaties en power plants.

Onze lektesten zijn geschikt voor o.a.:

  • Industriële systemen
  • Ondergrondse pijpleidingen
  • Componenten
  • Producten

Lekdetectie met formeergas, zoals uitgevoerd door Leak Control Benelux, is een geavanceerde methode om lekken in verschillende systemen en installaties op te sporen. Deze techniek maakt gebruik van een speciaal gasmengsel, bekend als formeergas, dat een combinatie is van stikstof en waterstof. Hier is een stapsgewijze uitleg van hoe het proces over het algemeen werkt:

  1. Voorbereiding van het systeem: Voordat de lekdetectie begint, wordt het systeem dat moet worden geïnspecteerd, voorbereid. Dit kan bijvoorbeeld een leidingnetwerk, een koelsysteem, of producten (onderdelen) zijn. Alle verbindingen worden afgesloten en het systeem wordt in sommige gevallen onder druk gezet.
  2. Injectie van formeergas: Het formeergasmengsel wordt geïnjecteerd in het afgesloten systeem. Dit gas heeft unieke eigenschappen die het zeer geschikt maken voor lekdetectie. Waterstof, dat een van de componenten is, heeft een zeer klein molecuulformaat met de laagste viscositeit van alle gassen en kan daardoor gemakkelijk door kleine openingen ontsnappen.
  3. Verspreiding van het gas: Zodra het formeergas in het systeem is geïnjecteerd, begint het zich te verspreiden. Eventuele lekken in het systeem zullen het gas laten ontsnappen.
  4. Detectie van het gas: Een extreem gevoelige waterstof lekdetector/lekzoeker wordt gebruikt om het uitgelekte formeergas (bestand H2) op te sporen. Deze apparatuur kan verschillende vormen aannemen, zoals sensoren, sondes, of grondprobe. Het kan ook een combinatie van technologieën omvatten, afhankelijk van de toepassing en de vereisten van het systeem.
  5. Lokaliseren van lekken: Zodra het formeergas wordt gedetecteerd, wordt de locatie van het lek vastgesteld. Dit kan worden gedaan door de concentratie van het gas te meten op verschillende punten rond het systeem, waardoor de bron van het lek nauwkeurig kan worden gelokaliseerd.
  6. Analyse en rapportage: Na het lokaliseren van de lekken wordt een gedetailleerde analyse uitgevoerd om de omvang en de ernst van de lekken te bepalen. Een rapport wordt opgesteld met alle bevindingen, inclusief de locatie van de lekken, hun grootte, en eventuele aanbevolen maatregelen voor reparatie.
  7. Reparatie en hercontrole: Nadat de lekken zijn geïdentificeerd, kunnen reparaties worden uitgevoerd om de integriteit van het systeem te herstellen. Na de reparaties wordt het lekdetectieproces mogelijk herhaald om te verifiëren dat alle lekken zijn verholpen.

Het gebruik van formeergas voor lekdetectie biedt verschillende voordelen, waaronder een hoge gevoeligheid, nauwkeurigheid, en snelheid van detectie. Bovendien is formeergas niet schadelijk voor het milieu en kan het veilig worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen.

 

Al onze activiteiten zijn er op gericht om de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw product en proces te vergroten. Centraal daarbij staan onze servicegerichtheid, de zorg voor het milieu, uw veiligheid en het uiteindelijke resultaat.

 

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van industriële lekdetectie of de levering van professionele apparatuur? Wij nemen graag telefonisch of per mail contact met u op.

Laat ons u terugbellen Of gebruik ons contactformulier