Over ons

2003

Lekdetectiebedrijf Leak Control Benelux is sinds 2003 actief in de Benelux als leverancier van de Sensistor lekdetectie apparatuur. Toen nog onder de naam Sensistor Technologies.

Het Zweedse Sensistor Technologies is fabrikant en tevens pionier van de inmiddels bekende en beproefde waterstof lekdetectie technologie. (Ook wel lekdetectie met formeergas)

Wij hebben deze unieke lekdetectie methodiek met de bijbehorende apparatuur in eerste instantie geïntroduceerd bij grote concerns in de (petro) chemie en zware industrie. Tevens vonden wij onze weg in de waterstofindustrie omdat onze Sensistor apparatuur selectief waterstof detecteert en daar direct gebruikt kan worden.

2007

Sinds 2007 zijn wij officieel importeur van de H2scan (inline) waterstofdetectoren. Deze selectieve H2 detectoren kunnen inline en als ruimtebewaking ingezet worden.

Inmiddels worden onze kwalitatief hoogstaande Sensistor lektesters ook ingezet in de procesindustrie als eindcontrole in het productieproces, maar ook het merendeel van de lekdetectiebedrijven heeft de weg naar ons gevonden.

Door ons specialisme en ervaring verzorgen wij ook industriele lektesten / H2 monitoring en geven wij advies in lekdetectie en H2 detectie.

2008

Techno Partner Award 2008

Techno Partner Award 2008

In 2008 hebben wij van het Ministerie van Economische Zaken de Technostarters Award uitgereikt gekregen. Na jaren van research hebben wij een revolutie teweeg gebracht in het 100% inline lektesten van (voedsel) verpakkingen. Meer hierover op onze projecten pagina.

2012

Medio 2012 zijn wij officieel Inficon dealer voor lekdetectie apparatuur en hebben wij ook specifieke koelmiddel lekzoekers in ons producten pakket.

2015

Vanaf 2015 zijn onze activiteiten uitgebreid met aardgasdetectie. Introductie van de unieke Inficon IRwin is een doorbraak in het bovengronds lekzoeken. Ook hier geldt dat wij naast de levering van producten ook aardgaslekkages voor u kunnen opsporen of controleren.

Onze kennis en ervaring zetten wij in om te zorgen dat u als klant de meest actuele waterstof (lek) detectie apparatuur kunt betrekken.

2022

Wij zijn een intensieve samenwerking aangegaan met onze partner L.T.T. Europe . De specialisatie van L.T.T. Europe richt zich op het lektesten met een drukval meting en levert tevens diverse afdichtingen, micron-lekken en snelkoppelingen. Onze kracht van de samenwerking is het kunnen aanbieden van een totaalpakket voor onze afnemers. Integratie van een drukval meting gecombineerd met Formeergas als traceergas voor het opsporen van de lek locatie in 1 pakket.

2023

Per 1 januari 2023 is Leak Control Benelux verhuisd naar het duurzame Kopgebouw te Dordrecht. Het Kopgebouw , daadwerkelijk aan de entree van het Leerpark gelegen, is het herkenningspunt voor een innovatieve plek in de Drechtsteden waar educatie en innovatieve bedrijven samenkomen.

Het Kopgebouw

Het Kopgebouw