Lekdetectie ondergrondse afvoerleiding

Tisselt, Belgie 10-01-2017

Op verzoek van de Belgische firma RDR Infra heeft Leak Control Benelux de lekkage opgespoord van een ondergrondse afvoerleiding.

Situatie:

Het terrein bestaat uit 5 kavels waar nieuwe woning gebouwd gaan worden. Omdat er een hoogte verschil is heeft men een afvoersysteem aangelegd zodat met behulp van pompen het afvalwater richting de hoofdafvoer (hoofdweg) afgevoerd kan worden.

Lekdetectie traject

Na de installatie van de ondergrondse leiding heeft een druktest uitgewezen dat er een lekkage was. De leiding was op dat moment al ingegraven op een diepte van zo’n 50cm (stabilisatie).

RDR Infra heeft contact met ons opgenomen om met spoed de lekkage op te sporen zonder dat de leiding opgegraven dient te worden.

Onze oplossing:

De leiding is gevuld met het veilige en goedkope Formeergas en op 8bar druk gebracht (testdruk). Na 1 uur zakte de druk naar 7bar. Met onze Sensistor lekdetectie apparatuur verbonden met de optionele grondprobe hebben wij het traject afgelopen (Op maaiveld hoogte boven de leiding). Binnen 15 min was de lokatie van de lekkage gevonden. Na opgraving bleek het een lekkende flens te zijn.

Opgraven leklocatie

Lekkende flens verbinding.