Pionier van de waterstof lekdetectie methode

Wist u dat Leak Control Benelux de pionier is van de traceergas lekdetectie methode met formeergas ?

Onze samenwerking met fabrikant en ontwikkelaar Sensistor Technologies Zweden stamt uit 2003.

Sensistor Technologie is ontstaan vanuit de Universiteit Linkoping Zweden. Toenmalig directeur en oprichter Dr. Nylander brak door met de ontwikkeling van een unieke 100% selectieve waterstof sensor. Deze vinding vond snel zijn weg naar o.a. de NASA, maar de link werd al snel gelegd om de H2 “state of the art” sensor als basis te gebruiken in een nieuwe methode van lekdetectie. De waterstof lekdetectie methode deed zijn intrede.

Na jaren van R&D kwamen in 1998 de eerste Sensistor waterstof lekzoekers op de markt. Deze H2 lekzoekers zijn nog steeds uniek en de beste waterstof lekdetectoren in de wereld ! (Wist u dat > 80% van de autofabrikanten de Sensistor lekzoekers gebruiken in de productie ?)

Sensistor lekzoekers zijn vanaf de ontwikkeling speciaal voor lekdetectie doeleinden gemaakt. Kenmerken zijn niet alleen de 100% selectiviteit, vanaf 0,5 ppm gevoeligheid, ultra snelle reponse en recover tijd en een gevoeligheidsinstelling.

De apparatuur is ook geschikt als basis in volautomatische lektestmachines binnen de procesindustrie. Stelt u zich eens voor: Met 1 druk op de knop worden dieseltanks voor trucks volautomatisch gelektest. (Met traceergas). Onze samenwerking met machinebouwer Maweton maakt dit mogelijk.

Inmiddels is (door het bewezen succes) de waterstof lekdetectie methode een beproefde en veel gebruikte lekdetectie methode binnen de industrie.

De waterstof methode heeft ervoor gezorgd  dat het: waterbad, inzepen, drukmetingen, ultrasone verleden tijd zijn geworden. Eenvoudig, snel, veilig, droog en doeltreffend lektesten. Dit zijn de criteria van deze tijd en wij blijven trots als pionier van deze succesvolle lekdetectie methodiek.