Lekdetectie Blusleiding NS

NS Lombardijen, Rotterdam 31-10-2017

Op verzoek van het Utrechtse loodgietersbedrijf Koopman & Zn heeft Leak Control Benelux de lekkages opgespoord van een ondergrondse blusleiding.

Situatie:

Treinstation Lombardijen te Rotterdam heeft 2 perrons met daaronder een blusleiding. Deze leiding kan bij brand door de brandweer onder druk worden gezet en dient 100% lekdicht te zijn.

Na een druktest met water is gebleken dat er een drukval is. Leiding is ongeveer 700 meter lang en ligt ongeveer 80cm diep onder de perron tegels.

Firma Koopman & Zn heeft met ons contact opgenomen om de lekkage te lokaliseren zonder dat de gehele leiding opgegraven moet worden.

 

Onze oplossing:

De gehele leiding is gevuld met het veilige en milieuvriendelijke Formeergas (Geleverd door Praxair) en op druk gebracht.

Leak Control Benelux

Vullen met Formeergas

Na 1 uur hebben wij met de zeer gevoelige traceergas lekdetectie apparatuur van Inficon/Sensistor het traject met een sleepmat afgelopen.

Bij het 2e perron kregen wij een signaal van een grote lekkage rond een brandkraan. (Formeergas komt door de grond omhoog en wordt door onze high tech apparatuur gedetecteerd.)

De firma Koopman & Zn heeft de koppeling bij de brandkraan opgegraven en gerepareerd.

Weer een tevreden klant !